Convectoare electrice cu montaj pe perete

Pentru cei mai multi spatiul reprezinta o adevarata problema atunci cand vine vorba de restabilirea unui confort optim in raport cu tendintele moderne. Sursele principale de incalzire la nivel global sunt reprezentate de centralele termice, dar acesta necesita implicatii financiare destul de ridicate, mai ales daca introducerea unei centrale in locuinta se face de la zero, cu tot arsenalul.

Insa exista si optiuni mai accesibile si mai fiabile precum convertorul electric, un dispozitiv prin intermediul caruia poti avea sursa de caldura pe care ti-o doresti in orice incapere, fie cu ajutorul caruia sa reduci din consumul de ansablu al economiei. Fie ca alegi un stil de viata sustenabil si economic, fie ca esti in cautarea unei solutii perfecte pentru incalzire acasa sau la birou, astazti iti oferim toate informatiile pretioase pe care trebuie sa le stii despre convectorul electric si cum sa-l alegi pe cel mai bun.

Top 3 Recomandari

ON BUDGET

Convector digital electric de perete

Pentru 24 mp, display digital

Convector electric de perete Solaris

BEST CHOICE

Convector digital de perete

Control electronic, Termostat

Convector digital de perete Vigo

PREMIUM

Convector de perete

Wi-Fi Control, 2000 W

Convector electric de perete TESY

De ce sa-ti cumperi un convector electric

Principiul de functionare unui convector electric este destul de simplu, dispozitivul electric avand capacitatea de a prelucra si a incalzi aerul care patrunde in interiorul acestuia, pe care-l va elibera ulterior in incaperea aferenta. Un prim motiv pentru care un astfel de convector ar trebui sa-ti starneasca interesul e consumul, pe care-l poti ajusta dupa propriul plac si dupa nevoi, mult mai redus decat la o centrala sau un resou clasic sau electric, dar si din pricina costurilor de mentenanta. Daca in cazul centralei termice esti obligat prin legislatie sa faci revizia periodica, coonvectorul electric poate fi utilizat fara a fi necesar sa investesti extra pentru confortul tau.

Bineinteles, exista atat convectoare de podea, dar si convectoare de perete, cele din urma fiind optiunea cea mai fiabila pentru ca se incadreaza cu mai multa usurinta chiar si in incaperile cu un spatiu redus.  De asemenea, un alt motiv esential care ar trebui sa te convinga sa-ti orientezi atentia catre un convector electric este insusi modul de utilizare si de amplasare.

Se poate fixa cu cea mai mare usurinta pe un perete, nefiind necesar sa apelezi la un specialist, sa faci modificari in structura casei, sa te complici cu fel si fel de sisteme de montaj. Nu e nici zgomotos, iar optiuni pe piata sunt multiple, pentru fiecare utilizator in parte. Daca ti-am atras atentia si esti tentat sa-ti achizitionezi un astfel de convector de perete, hai sa vezi dupa ce caracteristici trebuie sa te orientezi, pentru a te asigura ca nu faci o alegere gresita.

Cum alegi cel mai bun convector electric de perete

Bugetul alocat pentru un astfel de convector electric poate fi cuprins intre cativa zeci de lei si pana la aproximativ 1200 lei. Bineinteles, ofertele de pret si modelele disponibile vor varia de la un magazin la altul, iar cele mai mari sanse pentru a gasi un convector bun la un pret accesibil le vei avea in magazinele online. Performantele convectorului sunt cele care ar trebui sa-ti influenteze prioritar alegerea, iar daca nu ai enorm de multe cunostinte despre partea tehnica, noi am adunat cele mai importante caracteristici la acest punct si prin intermediul lor vei invata tot ce trebuie sa stii ca sa alegi cel mai bun convector electric de perete.

RECOMANDAT

Convector electric de perete Bosch HC 4000-25, 2500 W, Afisaj LED, Temporizator

  • Control electronic al temperaturii camerei: display cu LED, care indica temperatura actuala si cea setata a camerei.
  • Program zilnic si saptamanal: program setabil zilnic sisaptamanal pentru nevoi individuale + programe prestabilite la alegere.
  • Mod Eco: mod de operare economic pentru reducerea costurilor. Setarea implicita a temperaturii este cu 3°C sub temperatura modului de incalzire.
  • Functia Fereastra deschisa: daca temperatura camerei scade brusc, intr-o perioada scurta de timp, convectorul opreste incalzirea. Repornirea se face manual.
  • Timer: permite setarea unui program de incalzire pentru o perioada dorita intre 1-8 ore.
  • Control adaptat al pornirii: permite echipamentului sa porneasca inainte de ora programata in functie de programul saptamanal.

Dimensiune

In general, convectoarele electrice au o dimensiune extrem de fiabila, atat in grosime, cat si in latime, inaltime etc. Insa dimensiunea ramane un criteriu fizic de care trebuie sa tii cont mai ales daca incaperea in care-ti propui sa-l amplasezi nu e intru tocmai mare, pentru ca nu-ti doresti sa para mai aglomerata decat este deja. O serie de masuratori in prealabil va rezolva cu succes aceasta problema si te va ajuta sa te orientezi catre un convector potrivit.

Ergonomie

Cel mai bun convector electric este un adevarat echipament ergonomic, nu doar din punct de vedere al dimensiunii si a suprafetei pe care acesta o ocupa, insa si din punct de vedere a modului de utilizare si a randamentului. Cele mai bune modele au un consum energic cat mai redus, pe care il poti afla analizand detaliile tehnice din cartea aferenta sau din lista de specificatii. Incalzirea aerului ar trebui sa aiba loc intr-un timp cat mai scurt, iar modul de utilizare si programare al acestuia sa fie cat se poate de intuitiv, inca de la primele utilizari.

Putere

Cu cat suprafata in care locuiesti sau spatiul pe care trebuie sa-l incalzesti este mai mare, cu atat si puterea convectorului ar trebui sa fie mai ridicata. Cele mai bune convectoare electrice de perete au puterea si de 3000 W, o putere ideala pentru o locuinta open-space sau un spatiu de aproximativ 60 m².

O putere mai mare va insemna si un randament mai bun, dar poate impune un consum mult mai crescut si costuri, care nu sunt necesare daca ai o incapere/locuinta cu suprafata mai redusa decat cea mentionata anterior. Asa ca alegeti echilibrat puterea de care ai nevoie, plecand de la ideea ca media de 1500 W este in general alegerea perfecta pentru o garsoniera mai generoasa sau chiar un apartament cu doua camere. Daca veti tine usile inchise in locuinta si daca beneficiati de o sursa alternativa de incalzire, o putere mai redusa ar putea fi ideala.

Functii si dotari

Cel mai bun convector vine la pachet cu o serie de functii si dotari pe care noi le consideram a fi esentiale.

  • Termostatul – Asa cum este si pentru centrala termica, termostatul reprezinta un element cheie pentru o functionare echilibrata a convectorului electric. Astfel vei preveni un consum prea ridicat atunci cand nu este nevoie si sa faci economii. Vei putea programa pornirea convectorul in mod automat, in functie de temperatura pe care-ti doresti s-o obtii si in raport cu cea existenta in locuinta/incapere.
  • Treptele de putere – Daca modelul pe care-l doresti nu dispune de un termostat, ideal e sa vina insotit macar de 3 trepte ajustabile de putere pe care sa le ajustezi manual in functie de nevoi.
  • Functia anti-inghet – Daca peretii sunt dintr-un material care nu mentine caldura si se realizeaza destul de frecvent un schimb climatic ori daca incaperea este cu precadere rece, orienteaza-te catre un model cu protectie la inghet care va face fata intr-o astfel de situatie.
  • Functia de supra-incalzire – Fie ca vei utiliza convectorul atunci cand esti acasa sau ca-l vei porni atunci cand pleci la lucru sau pana la magazin, nu inseamna ca pe parcurs nu pot aparea probleme. Iar o utilizare intensiva si/sau la o treapta de putere foarte mare, poate chiar o serie de defectiuni ale retelei electrice pot produce un scurt circuit fix in momentele in care nu te astepti. In ceea ce priveste convectorul electric, aceasta functie iti ofera garantia sigurantei, sistemul oprindu-se automat in momentul in care echipamentul nu mai functioneaza corespunzator si exista un risc.

In concluzie, convectorul electric de perete poate fi cea mai buna sursa de incalzire pentru spatiile de dimensiuni reduse sau chiar si pentru locuintele in care nu este posibila amplasarea unui sistem modern si avansat de incalzire, fie in situatiile cand nu ai un buget ridicat dar simti nevoia de mai mult confort. Modul de utilizare este foarte simplu si intuitiv, iar randamentul este unul sporit. Speram ca aceste informatii ti–au fost de folos si ca vei alege cel mai bun convector electric de perete.

Din dorinta de a va sugera produse de calitate, am analizat ofertele curente de la mai multe magazine online, am luat in considerare review-urile si experienta cumparatorilor, am bifat sfaturile prezentate in aceasta pagina si am tinut cont de un raport calitate-pret cat mai bun. Pe baza acestor criterii, iata recomandarile noastre:

RECOMANDAT

Convector de perete TESY CONVECO CN04300 EIS, 3000 W, ERP 2018, Control electronic

  • Design slim care duce la o convective si mai puternica si rapida a aerului cald
  • Element de incalzire tubular cu lamela din aluminiu
  • Termostat reglabil electronic foarte precis cu o deviatie maxima de +-0.1° C
  • Programator saptamanal 24H/7 zile
  • Pornire intarziata cu posibilitate on/off
  • Pornire sau oprire intarziata cu pana la 96 H
  • Afisaj cu led al temperaturii din camera si al temperaturii setate
  • Functie anti-inghet : temperatura se fixeaza automat la 5 °C si posibilitatea de oprire a acesteia
  • Termostat reglabil electronic : se poate seta temperatura dorita in intervalul 10 – 30 °C

RECOMANDAT

Convector de perete sau pardoseala Vigo Profesional

Convectoarele electrice iVIGO Profesional sunt solutia perfecta pentru orice tip de locuinta, in special pentru cele in care sunt copii mici. Aceasta categorie de produse dedicate incalzirii unei locuinte reprezinta o optiune care prezinta o gama larga de avantaje pentru utilizator.

Convectorul iVigo Profesional se remarca din produsele similare, deoarece ofera un set complex de setari si servicii care pot fi numite cu adevarat „inteligente”. Economii de energie exceptionale se pot realiza folosind aceste functii. Convectorul electric controleaza incalzirea astfel incat sa se incalzeasca intotdeauna cu cea mai optima putere, dar nu depaseste puterea nominala.

RECOMANDAT

Convector electric de perete Bosch HC 4000-10, 1000 W, Afisaj LED, Temporizator

  • Control electronic al temperaturii camerei: display cu LED, care indica temperatura actuala si cea setata a camerei.
  • Program zilnic si saptamanal: program setabil zilnic sisaptamanal pentru nevoi individuale + programe prestabilite la alegere.
  • Mod Eco: mod de operare economic pentru reducerea costurilor. Setarea implicita a temperaturii este cu 3°C sub temperatura modului de incalzire.
  • Functia Fereastra deschisa: daca temperatura camerei scade brusc, intr-o perioada scurta de timp, convectorul opreste incalzirea. Repornirea se face manual.
  • Timer: permite setarea unui program de incalzire pentru o perioada dorita intre 1-8 ore.
  • Control adaptat al pornirii: permite echipamentului sa porneasca inainte de ora programata in functie de programul saptamanal.

Lasă un comentariu

error: Content is protected !!