Televizoare QLED Samsung

Pasionat de tehnologia si designul cu care ne surprind in permanenta cei de la Samsung? Atunci cu siguranta nu vei trece cu vederea si televizoarele marca Samsung QLED. Cu atat mai mult daca esti fan Samgung si ai deja un telefon Samsung, o tableta, un smartwatch sau chiar si un aparat electrocasnic de la acest producator.

Tehnologia este din ce in ce mai imprevizibila, iar Samsung ne surprinda permanent. Astfel, televizoarele Samsung QLED au luat piata cu asalt in 2017 si se pare ca sunt in topul popularitatii inca de la lansare. Daca si tu iti doresti un astfel de televizor, citeste in continuare sa afli cateva informatii si trucuri estentiale despre tehnologia QLED.

Top 3 Televizoare Samsung QLED

ON BUDGET

Televizor QLED Smart Samsung 108 cm

43Q60RA, 4K Ultra HD

Televizor QLED Samsung 108 cm

BEST CHOICE

Televizor Samsung 50Q60TA 125cm

Smart, 4K Ultra HD

Televizor Samsung QLED 125cm

PREMIUM

Televizor Qled Samsung 163 cm

Smart, 4K Ultra HD

Televizor Samsung QLED 163 cm

Ce inseamna QLED?

QLED este o tehnologie proprie si dedicata Samsung, ceea ce inseamna ca te vei bucura in avanpremiera de o caracteristica pe care n-o vei mai gasi la niciun alt brand. Mai precis, vorbim de tehnologia Quantum Dot, care face referire la o imbinare de particule de tip nano care redau o anumita variatie de culoare in raport direct si indirect proportional cu numarul acestora.

De exemplu, daca ne referim la modul de reproducere a culorii albastre prin tehnologia QLED, culoarea si cresterea intensitatii sale se va remarca odata cu scaderea diametrului particulei. Lucrul se aplica in mod opus pentru nuantele de rosu, care se vor face mai remarcate odata cu cresterea diametrului particulelor. Spectrul culorilor ce vizeaza tehnologia Quantum Dot se axeaza asupra culorilor principale din curcubeu, adica asupra celor 5 culori principale (rosu, oranj, galben, verde si albastru), cu diametrul particulelor cuprins intre 1-3 nanometri.

Ce este QLED TV?

Acum ca ai aflat elementul prin care se diferentiaza tehnologia QLED fata de ecranele clasice este prudent sa stii si cum iti poate optimiza experienta de vizionare acest tv inovator. Cu alte cuvinte, ar trebui sa stii de ce costurile unui QLED TV nu sunt intocmai mici chiar si dupa 3 ani de la marea lansare si ce avantaje iti poate oferi acest tv.

Samsung QLED TV vine cu un contrast mai ridicat, mai bine definit, adica cu un efect ce amplifica reprezentarea de tip HDR cu care suntem familiarizati multi dintre noi. Si luminozitatea este mult mai ridicata si mai buna, ceea ce inseamna ca vei putea sa-ti urmaresti show-urile, filmele, serialele preferate etc. cu o acuratete vizuala mult mai buna din punct de vedere al paletei cromatice, a detaliilor si in fond, a reproducerii artistice. Iata deci ca vorbim de o claritate mult mai ridicata si de o reproducere a continutului cat mai fidela si cat mai apropiata de realitate.

Un alt plus cu care vin televizoarele QLED face referire la conectivitatea mult mai “eleganta”, care nu mai scoate in evidenta mormanul de cabluri. Se utilizeaza un singur cablu care conduce catre o cutiuta prin intermediu careia vei stabili toate conexiunile necesare unei bune functionari.

Care este diferenta dintre QLED si OLED?

Televizoarele de tip QLED transmit lumina prin intermediul pixelilor dotati extra cu o pelicula ce sporeste intensitatea culorilor, in timp ce televizoarele OLED sunt dotate cu pixeli ce emit luminozitate in mod individual, indiferent de unghiul de vizualizare.

Cand vine vorba de vizionarea materialelor cu fundal intunecat, televizoarele QLED tind deseori sa detina zone in care focusul nu este excelent (in special pe margini), iar imaginea pare desprinsa uneori din trecut sau se remarca aparitia unor pete. Ne amintim ca ecranele OLED actioneaza individual asupra pixelilor; prin urmare, culorile vor fi distribuite uniform si la o intensitate mult mai ridicata din orice unghi. Totusi, cand vine vorba de culoare, putem afirma ca QLED ofera o luminozitate mai buna prin filtrarea Quantum Dot, in timp ce OLED este mai bine adaptat in cadrul culorilor intunecate.

Ajungand la efectul “Burn-in”, daca e sa analizam tehnologia OLED cu o intensitate sporita a luminozitatii si a culorilor, dar care nu face exceptie raportandu-ne la modul de vizualizare de catre utilizatori si in cazul televizoarelor QLED, am putea spune ca televizoarele QLED au un avantaj.

Ele sunt special construite pentru a preveni “imprimarea” unui logo sau a unei imagini pe ecranul televizorului dupa o perioada de utilizare. In conditii optime de utilizare acest lucru poate fi prevenit si la televizoarele OLED dat fiind performantele bine gandite. In concluzie, nici QLED si nici OLED nu fac rabat de la calitatea si acuratetea redarii cadrelor extrem de realiste. De mentionat e si faptul ca experienta de vizualizare depinde si de perceptia fiecarui utilizator in parte.

Asadar, daca esti setat pe noile inovatii, ai un buget mai ridicat si nu-ti place sa faci compromisuri cand vine vorba de tehnologie, un QLED  sau OLED poate fi o alegere mai buna.

Iata cateva recomandari foarte bune pe care ti le facem.

RECOMANDAT

Televizor QLED Smart Samsung, 189 cm, 75Q950RB, 8K

Lasa-te cuprins de adevarata rezolutie 8K

Samsung QLED 8K Q950R te va purta in profunzimea realitatii la un nivel superior, incat simti ca esti chiar in mijlocul scenei si ca fiecare detaliu devine aproape palpabil. Experimenteaza o noua dimensiune a calitatii imaginii la o rezolutie 8K.

Ce inseamna mai exact o rezolutie de 8K? Este o rezolutie superioara, de 4 ori mai mare decat 4K UHD si de 16 ori mai mare decat FHD. Avand mai mult de 33 de milioane de pixeli, Samsung QLED 8K Q950R iti ofera o experienta uimitoare de vizionare, fara imagini pixelate. Adevarata rezolutie 8K.

Traieste experienta vizionarii intr-un nou mod. Rezolutia 8K a Samsung QLED Q950R iti dezvaluie pana si cele mai mici detalii din  fiecare scena, oferindu-ti mai multa profunzime care te inconjoara intr-o noua realitate 8K.

Lasă un comentariu

error: Content is protected !!