Cel mai bun scaun auto cu Isofix

Pentru foarte multi parinti alegerea unui scaun de masina poate fi o adevarata provocare. Desi in zilele noastre sistemele multifunctionale portabile fac furori, precum caruciorul 3 in 1, trebuie sa stii ca ele vin totusi cu o limita. Cu atat mai mult cand, in prezent, dezvoltarea copiilor este mult mai acerba fata de odinioara sau de vremurile copilariei noastre.

Conform legislatiei in vigoare si respectiv a legii cu privire la siguranta participantilor in circuitul rutier, posesorii automobilelor care urmeaza a face deplasari cu copiii de pana in varsta de 12 ani sunt obligati sa detina un sistem special de purtare a acestora sau un scaun de masina.

Ori scoica copilului de la caruciorul 3 in 1 poate fi eficienta doar pentru o perioada temporara, astfel incat, in cele din urma, va trebui sa te orientezi si catre un scaun auto. Si nu catre orice scaun auto, ci catre cel mai bun scaun auto care poate asigura nevoile si siguranta acestuia.

Top 3 scaune auto cu isofix recomandate

ON BUDGET

Scaun auto rotativ cu isofix

Scaunul auto Coccolle / un sistem 4 in 1

Scaunul auto Coccolle

BEST CHOICE

Scaun auto isofix rotativ Chicco

Seat4Fix, PoppyRed, grupa 0+/1/2/3, 0-36Kg

Scaun auto isofix Chicco

PREMIUM

Scaun auto Britax Romer

DUALFIX Blue Marble, 40-105 cm, rotativ

Scaun auto Britax Romer

Ce inseamna ISOFIX pentru scaune auto

ISOFIX este prescurtarea pentru “International Standard Organization Fix” si reprezinta un standard ISO international adoptat. Acest sistem standardizat international permite scaunului auto pentru copii sa fie fixat in autoturism fara sa mai fie nevoie de centura masinii. Fixarea conform acestui sistem se vrea a fi facila si in primul rand sigura.

Acest sistem insa presupune ca autovehicolele sa fie dotate din fabrica cu un sistem de ancorare standardizat (ISO13216) ce permite ca orice model de scaun auto cu isofix, sa poata fi atasat si detasat cu usurinta. In momentul da fata sistemul de prindere ISOFIX este considerat a fi cea mai sigura modalitate de fixare a scaunelor auto pentru copii.

Cu ce se diferentiaza scaunul auto cu isofix

Spre deosebire de alte tipuri de scaune auto, scaunul auto cu isofix detine un sistem special. ce insemna isofix scaune autoIsofix-ul este un sistem inovator care ofera mai multa siguranta si stabilitate in ceea ce priveste gradul de siguranta, confort si sanatate al copilului.

Astfel, un scaun auto cu isofix detine puncte fixe de prindere, in timp ce scaunele auto obisnuite se fixeaza cu ajutorul centurilor. De altfel, fixarea unui scaun auto si mentinerea copilului in deplina siguranta este mai facila si mai optima atunci cand scaunul detine integrat acest sistem.

Daca detineti o masina moderna este foarte posibil ca sa detineti integrat special si acest sistem, in timp ce modelele mai vechi de automobile pot necesita achizitia unui sistem de baza specializat pentru fixarea scaunelor auto de acest gen. Practic, investind in cel mai bun scaun auto cu isofix invetesti in siguranta si in viitorul copiilor tai.

De ce sa-ti alegi un scaun auto cu isofix

Desi “meseria” de parinte impune in ansamblu foarte multe cheltuieli, cu atat mai mult pentru parintii care au venituri reduse, se spune ca nimic nu-i mai de pret ca sanatatea copiilor. Si, intr-adevar, trebuie sa tinem cont ca si copiii sunt suflete care abia descopera placerea vietii, astfel ca deseori vor fi neastamparati si se pot rani in timp ce te afli la volan sau pe scaunul din dreapta.

De altfel, miscarile si actiunile bruste pe care le face cel mic iti pot distrage atentia, lucru ce ar putea provoca un accident nedorit. De aceea este important atat pentru tine, ca parinte, cat si pentru copil, sa alegi cel mai bun si cel mai sigur scaun euto, precum cel cu isofix.

Sa nu uitam ca pozitia pe care o are un copil in masina, in special unul care calatoreste foarte des, poate fi influentata pe termen lung si poate ajuta la o dezvoltare mai mult sau mai putin benefica. Asadar, cel mai bun scaun auto cu isofix este cel care anticipeaza si are grija de toate nevoile copilului tau.

scaune auto cu isofix

De ce criterii trebuie sa tii cont pentru a alege un scaun auto cu isofix

Dupa cum mentionam anterior, cel mai bun scaun cu isofix anticipeaza nevoile depline pe care le are un copil in crestere. Desi adesea preturile sunt ceva mai ridicate fata de costurile asociate unui scaun auto obisnuit si ca optiunile existente pe piata sunt multiple, alegerea unui scaun eficient si cu functii pe masura nevoilor poate fi o sarcina dificila.

Cu atat mai mult daca esti la primul copil si nu ai o foarte mare experienta in domeniu si/sau in alegerea scaunelor de masina.  Insa, noi iti vom prezenta 5 criterii de baza de care trebuie sa tii cont pentru a avea garantia celei mai bune alegeri.

Instalare si portabilitate

Un scaun auto cu isofix are un sistem de instalare foarte simplu si usor, astfel incat nu veti pierde prea mult timp si efort la montarea acestuia. De aceea ar trebui de fiecare data sa verificati specificatiile tehnice oferite de producator sau manualul tehnic (de preferat anterior achizitiei propriu-zise), in cazul in care simtiti ca situatia va depaseste.

De altfel, desi un scaun auto cu isofix se instaleaza usor, trebuie sa va asigurati ca sistemul de prindere nu este atat de usor de deschis si ca are o rezistenta ridicata, pentru a preveni deteriorarile sistemului de prindere sau desfacerea sistemului de catre copil in timpul unei deplasari.

In termeni de portabilitate, cel mai bun scaun auto cu isofix poate fi compatibil cu diferite marci si modele de masina, un astfel de scaun fiind ideal daca planuiti sa schimbati masina curand sau daca alternati cu cea a altor membri din familie. De altfel cei mai multi parinti omit acest criteriu care le poate influenta nevoia pe termen lung.

Greutatea copilului

Un scaun auto cu isofix sau fara, nu se adreseaza in special catre o anumita categorie de varsta. Un alt aspect la fel de irelevant este inaltimea. Reamintim de altfel ca fiecare copil are o dezvoltare diferita pe parcursul vietii, astfel incat ar fi practic imposibil sa se construiasca sisteme de purtare universal valabile, care sa respecte normele si standardele de siguranta.

De altfel, scaunele auto sunt grupate pe 5 categorii diferite, in raport cu intervalul de greutate de care acestia apartin. Grupa de scaune auto 0 se adreseaza copiilor cu pana la o greutate de aproximativ 10 kg, in timp ce grupa trei este prevazuta pentru o greutate de pana la 36 kg.

Totusi e recomandat nici sa nu optezi pentru o categorie evident prea mare, dat fiind ca ea nu va mai asigura acea pozitie optima pe care trebuie sa o aiba copilul. Astfel va fi redusa si eficienta scaunului auto.

Scaun auto bastiaan, rotativ 360 grade, cu isofix, 0-36 kg

 • Scaunul auto copii Bastiaan este fabricat in conformitate cu cele mai riguroase standarde pentru siguranta- certificat ECE R44.04 .Bastiaan este potrivit pentru grupa de greutate 0- 36 kg si este dotat cu sistem isofix pentru o prindere facila, insa se poate fixa si in centurile masinii.
 • Este echipat cu un sistem de centuri in 5 puncte.
 • Pentru ca siguranta este cea mai importanta, Bastiaan se poate fixa in orice masina dotata cu puncte de ancorare ISOFIX si TopTether.
 • Sistemul TopTether previne rotirea scaunului si reduce miscarea in fata a copilului in caz de coliziune.
 • Scaunul auto este dotat cu sistem rear facing care protejeze capul si corpul copilului la impactul frontal.
 • Sistemul rear facing este indicat pentru grupa de greutate 0- 13 kg.
 • Scaunul auto Bastiaan este doatat cu 4 pozitii de inclinare, de la pozitia de calatorie la cea de somn, dintre care 2 pozitii sunt pentru rear facing si 2 pentru forward facing.

Functiile suplimentare

Cel mai bun scaun auto vine la pachet si cu o serie de accesorii ce-I pot fi utile copilului cel putin o data in viata. Ori acest lucru va poate ajuta sa economisiti considerabil, dat fiind ca deseori fie nu se regasesc accesorii separate ce ar putea fi utilizate la instalarea si stabilirea confortului celui mic, fie au costuri de achizitie mult mai ridicate la nivel singular.

Un scaun auto cu isofix poate veni insotit de bara isofix, de curele de prindere extra, de sisteme de depozitare sau chiar si de o husa de protectie.

Certificarea

Mai presus de orice aspect, nu ar trebui sa achizitionezi niciodata un scaun auto care nu este certificat, adica un scaun a carei calitati si functii sa fie recunoscute de societatile competente. Majoritatea scaunelor auto de renume vin cu aceasta certificare, insa trebuie sa tinem cont ca exista si producatori care nu investesc in sistemul de certificare, motiv pentru care si costurile de achizitie ar putea fi mai mici.

Si, in mod automat, un scaun auto necertificat poate reprezenta un risc pentru siguranta, sanatatea si dezvoltarea copilului. Asa ca nu ar trebui sa lasi loc de compromisuri!

Designul

In mod practic, functionalitatea este caracteristica de baza atunci cand alegeti un scaun auto sau orice alt lucru de o asemenea anvergura. Uneori insa si designul se poate dovedi a fi un element de functionalitate, dincolo de aspectul estetic si de preferintele parintilor raportate la o croma favorita sau la seul copiilor. De altfel, o culoare mai inchisa va fi mai usor de intretinut fata de una mai deschisa, insa aceasta poate influenta confortul termic in sezonul cald.

Scaun auto Chicco YOUniverse Isofix, Red Passion (Rosu), 12luni+

 • Scaunul auto Chicco Youniverse Isofix este omologat pentru retinerea copilului la bordul autovehiculului in conformitate cu normativa europeana ECE R44/04 pentru grupele de varsta 1/2/3, adica pentru copiii cu o greutate cuprinsa intre 9 si 36 kg.
 • Dispune de un sistem ajustabil de siguranta, fapt ce face ca acest scaun auto sa poata fi utilizat pentru perioada lunga de timp si anume pana la varsta de 12 ani.
 • Atat legislatia interna, cat si cea internationala prevad obligativitatea utilizarii unui dispozitiv de siguranta pentru retinerea copilului in autovehicul pana la varsta de 12 ani, respectiv 150 cm inaltime
 • Montare prin intermediul sistemul Isofix (conectori Isofix + Top Tether) centurilor de siguranta ale autovehiculului, in sensul normal de mers al acestuia

Scaun auto cu Isofix Optiafix Recaro Performance Black

Scaunul auto Optiafix pentru copii de la Recaro este recomandat copiilor cu varste de aproximativ 1 an si cu o greutate cuprinsa intre 9 si 18 kg. Scaunul se instaleaza usor si are indicatori luminosi ce semnalizeaza montarea corecta a acestuia.

Caracteristici:

 • Acest scaun de masina pentru copil, utilizabil cu fata pe directia de mers a autoturismului, se poate folosi de la aproximativ 9 luni pana la 4,5 ani
 • OptiaFix se poate fixa cu sistem de fixare isofix RecaroFix, avand proprii sai conectori Isofix
 • Acest lucru permite o mai buna manipulare a scaunul auto si o mai buna protectie pentru copilul dumneavoastra in cazul unui accident de masina
 • Scaunul auto pentru copii Recaro OptiaFix este utilizabil numai cu conectori sai Isofix pentru a fi fixat in autoturism
 • Inovatorul de sistem de siguranta Hero conecteaza centurile si protectiile de umar pentru o calatorie in conditii de siguranta si confort
 • Sistemul de protectie avansat (ASP) este format din amortizoare de energie de inalta performanta pentru o mai buna protectie in cazul unui impact lateral

Scaun auto copii 9-25 kg isofix mykids maxi safe r6d

Acest scaun auto copii este ideal pentru copii cu greutatea intre 9 si 25 de kg. Scaunul este prevazut cu sistem Isofix, care va oferi o siguranta ridicata copilului, in cazul unui accident. Totodata, acest scaun auto copii este prevazut cu un suport de sprijin cu inaltimea ajustabila, fixat in podeaua autoturismului, care va transforma calatoria micutului intr-o plimbare confortabila si cat mai sigura.

Isofix este un sistem de fixare sigura a scaunului pentru copii in vechicul, folosind punctele fixe de conexiune aflate in autoturism. In acest fel se permite ancorarea cat mai corecta a scaunului auto pentru copii. In cazul in care masina nu are un astfel de mecanism, scaunul poate fi utilizat si cu sistemul de prindere universala.

Scaun auto cu isofix SLF123 PLUS Q-FIX Cherry 9-36 kg

Scaunul auto cu isofix SLF123 PLUS Q-FIX 9-36 kg Kiwy, este un scaun auto confortabil, spatios si elegant, fiind fabricat in Italia. Scaun auto grupa 1/2/3 pentru copii intre 9-36 kg (9 luni-11 ani).
Caracteristici:

 • Centurile de siguranta au sistem de prindere in 5 puncte.
 • Instalarea scaunului in masina se face rapid si in conditii de siguranta.
 • Tetiera reglabila in multiple pozitii.
 • Tetiera confortabila, rotunjita pentru mai protectie la impact lateral.
 • Indicatorul de culoare verde arata blocarea corecta a cataramei centurii scaunului.
 • Design modern si sportiv.
 • Partea de sezut a scaunului este realizata dintr-un material special ce confera modelului o caracteristica importanta mai ales la drum lung: confortul copilului dumneavoastra.

Scaun auto sportivo cu isofix black coletto

 • Centurile au sistem de prindere in 5 puncte.
 • Spatarul prezinta 4 pozitii de reglare de la pozitia de drum pana la cea de somn.
 • Dotat cu tetiera reglabila pe inaltime avand 5 pozitii.
 • Prezinta centuri reglabile pe inaltime.
 • Instalarea scaunului in masina se face rapid si in conditii de siguranta in ISOFIX-ul masinii.
 • Scaun auto SPORTIVO cu ISOFIX dispune si de centura de ancorare superioara (Top Tether)
 • Design modern si sportiv.
 • Partea de sezut a fotoliului este realizata dintr-un material special ce confera modelului o caracteristica importanta mai ales la drum lung: confortul copilului dumneavoastra.
 • Scaunul auto are partea laterala armata care ofera protectie maxima in cazul coliziunilor laterale.
 • Sistem de protectie laterala in caz de impact (SPS).
 • Spatarul este prevazut si cu un reductor pentru cap, utilizabil in prima etapa a folosirii scaunului.
 • Tapiteria este confectionata dintr-un material moale si placut la atingere ce lasa pielea bebelusului sa respire. Tapiterie detasabila si usor de spalat.

Bebelusul va creste odata cu acest scaun auto, astfel simtindu-se protejat si confortabil la fiecare etapa a cresterii sale. Scaunul auto Bear este un scaun auto care combina siguranta si stabilitatea oferita de sistemul isofix cu materialele textile de inalta calitate ce asigura confort maxim.Este un produs economic intrucat veti folosi acelasi scaun auto de la nastere si pana la varsta de aproximativ 12 ani.

1. Grupa 0+-pentru copii cu greutate de la 0-9 kg.scaunul trebuie montat invers directiei de mers.

2. Grupa 1-pentru copii cu greutate de la 9-18 kg.(de la 9 luni la 4 ani).

3. Grupa 2-pentru copii cu greutate de la 15-25 kg.(de la aproximativ 4 ani pana la 6 ani).

4. Grupa 3-pentru copii cu greutate de la 22-36 kg.(de la circa 6 ani pana la 12 ani).

* La celelalte grupe de varsta montajul se face cu fata catre directiei de mers.

Lasă un comentariu

error: Content is protected !!