Cel mai bun soundbar

Pentru cei mai multi dintre noi, relaxarea este un adevarat lux. Asadar, chiar daca gasim cu greu timp pentru noi insine si pentru nevoile noastre, nu e un moft sa-ti doresti ca acele clipe de relaxare sa fie unele de calitate. Iar cu ajutorul celui mai bun soundbar iti pot transforma momentele de relaxare in clipe cu adevarat memorabile pentru tine si intreaga familie sau pentru musafiri.

Fie ca-ti place muzica si doresti sa-ti transformi living-ul sau sufrageria intr-un PUB, fie ca esti un mare fan al cinematografiei de calitate, cu ajutorul unui soundbar iti poti concepe atmosfera pe care ti-o doresti. Iar daca inca ai dubii in ceea ce priveste alegerea celui mai bun soundbar, ori daca jonglezi intre ideea de a-ti achizitiona o boxa sau un astfel de soundbar, la finalul ghidului de astazi vei fi capabil sa iei decizia cea mai buna.

Top 3 Recomandari

ON BUDGET

Soundbar Philips

120W, Bluetooth, Negru

Soundbar Philips

BEST CHOICE

Soundbar Sony HTRT4

600W, 5.1 canale, Bluetooth

Soundbar Sony

PREMIUM

Soundbar JBL BAR

5.1, 510W, Bluetooth

Soundbar JBL BAR

De ce sa alegi cel mai bun soundbar

Soundbarurile sunt un nou concept in materie de electronice si cu siguranta, cea mai buna alegere cand vine vorba de dispersia unui sunet de calitate. Iar acest lucru poate avea o importanta enorma pentru toti cei care isi doresc o experienta de relaxare care sa nu lase loc de compromisuri. Prezenta mai multor boxe de mici dimensiuni intr-o unitate compacta face ca soundbarul sa fie un accesoriu extrem de fiabil pentru orice locuinta, chiar si pentru cele de dimensiuni reduse.

In plus, un soundbar vine cu o multime de posibilitati in materie de conectivitate, ceea ce inseamna ca si utilizarea acestuia va fi extrem de simpla si confortabila chiar si pentru un utilizator incepator. Totodata, nu vei avea nevoie de un specialist care sa te ajute sa instalezi soundbarul oriunde in locuinta, mai ales ca modelele moderne vin cu conectivitate WIFI, BLuetooth sau permit inclusiv controlul prin intermediul unei aplicatii. Daca inca nu esti convins ca un soundbar e cea mai buna alegere, atunci iti oferim si un ghid comparativ care sa te ajute sa faci o paralela intre o serie obisnuita de boxe si un soundbar.

RECOMANDAT

Soundbar JBL Cinema SB160 , 2.1, 220W, Wireless Subwoofer, Bluetooth, Dolby Audio

Sunet incredibil, puternic, pentru o experienta cinematografica imersiva. Subwoofer wireless pentru un bass extra profund. Bucurati-va de bass profund si palpitant si experienta fara aglomeratie. Dolby Digital incorporat, Dolby Digital incorporat pentru experiente cinematografice unice. Transmitere wireless de muzica prin Bluetooth, Conectati-va si bucurati-va de muzica  wireless de pe orice dispozitiv mobil.Conexiunea unica prin cablu HDMI ARC permite cea mai simpla configurare si o experienta de utilizare fara probleme.Specificatii tehnice:

  • Putere totala sistem – 220W
  • Putere soundbar – 2 x 52W
  • Putere Subwoofer – 116W
  • Subwoofer wireless
  • Dolby digital

Soundbar vs. boxa obisnuita

Adesea, o boxa de uz personal, cu dimensiuni reduse sau relativ reduse, detine unul cel mult doua difuzoare, in timp ce boxele profesionale pot ajunge chiar si pana la zece difuzoare. In mod evident, cu cat difuzoarele sunt mai numeroase si de dimensiuni mai mari, cu atat claritatea sunetului va fi mai buna. Insa nu oricine isi permite sa achizitioneze o boxa profesionala, iar cei mai multi intampina problema spatiului. Insa, sistemele de tip soundbar vin cu un numar mai redus de boxe si difuzoare (deseori 4), dar care sunt atent concepute astfel incat sunetul sa fie reprodus clar si fidel, cu o intensitate a sunetului cat mai ridicata.

De altfel, un soundbar cu functii multiple si performante, de ultima generatie, poate avea un cost de achizitie mult mai redus. Boxele clasice impun utilizarea unor conexiuni si cabluri multiple, iar acest lucru poate fi deranjant din punct de vedere vizual. De asemenea, daca ai animale in locuinta sau copii extrem de curiosi, ori daca amplasarea cablurilor se face intr-o zona de trafic intens, ai foarte multe sanse ca respectivele cabluri sa se deterioreze rapid. Sa nu uitam si de faptul ca aceste cabluri pot avea o lungime limitata si-ti pot restrange suprafata pe care le poti utiliza.

Iar in cazul in care te muti sau doresti sa pui boxele in alta parte, va trebui sa reiei montajul de la zero, ce poate necesita ajutorul unui specialist si timp pentru executarea proiectului. In schimb, soundbarurile sunt compatibile atat cu smartphone-urile, cat si cu televizoarele inteligente, printr-o simpla aplicatie sau la o atingere de buton datorita conectivitatii vaste, fiind un adevarat succes intr-o casa smart unde confortul e la cote maxime. Dimensiunile compacte le fac usor de transportat si utilizat, astfel ca oricand poti transforma o incapere intr-o sala de cinema.

Cum alegi cel mai bun soundbar

Daca am reusit sa-ti starnim interesul vizavi de achizitia unui soundbar si te intrebi care este cel mai bun soundbar si cum il alegi, raspunsul nu poate oferit in doua cuvinte. Exista foarte multe informatii pe care trebuie sa le cunosti, principala caracteristica fiind claritatea sunetului. Bineinteles, de acest lucru iti vei da seama odata ce intri in posesia soundbarului si il testezi la tine acasa. Chiar daca in showroom sunetul pare perfect, lucrurile ar putea fi diferite in momentul in care vei pune soundbarul ales in functiune, la tine acasa. Claritatea si dispersia sunetului va fi influentata de grosimea si de materialul din care sunt confectionati peretii camerei, de caracteristicile pieselor de mobilier si de decoratiuni, care deseori actioneaza ca un obstacol si/sau au capacitatea de a absorbi din intensitatea si claritatea sunetului.

Pretul unui soundbar poate porni de la cateva sute de lei si pana la cateva mii de euro, in functie de performantele pe care ti le doresti, de brand sau de anul de aparitie. Ideal este sa nu achizitionezi un soundbar proaspat lansat pe piata daca vrei sa faci cateva economii. Pot exista variatii cu proprietati similare la un pret mai accesibil, iar in scurt timp ar putea aparea diferite reduceri de pret pentru modelul pe care ai pus ochii. Iata de ce alte caracteristici trebuie sa mai tii cont pentru alegerea celui mai bun soundbar si ce aspecte iti mai pot influenta experienta in utilizare.

Tipul de soundbar

Din punct de vedere al structurii lor, noi am gasit doua tipuri de soundbaruri, dintre care una ti se va potrivi cu siguranta. De exemplu exista soundbarul traditional care are o forma ergonomica ce permite amplasarea orizontala sau verticala in functie de preferinte. Fie ca intuiesti ca-l vei folosi in intreaga locuinta si in mai multe camere, fie ca-ti doresti sa-l amplasezi pe birou, langa televizor sau pe un perete, soundbarul traditional este o alegere extrem de versatila.

Exista de asemenea si modele tip piedestal care sunt potrivite cu precadere pentru a le integra drept suport in cazul televizoarelor sau a calculatoarelor. Dimensiunile reduse si designul elegant il vor integra cu usurinta in decor. Insa, acest tip de soundbar poate avea un mic minus spre deosebire de soundbarul traditional – va fi necesara achizitia unui subwoofer pentru a reda sunetele cu frecventa redusa la o claritate mai ridicata sau intr-o incapere de dimensiuni mai mari.

Numarul de boxe si difuzoare

Claritatea si intensitatea sunetului va fi stabilita in mod direct de numarul boxelor si de cel al difuzoarelor. In consecinta, ar trebui sa cauti un soundbar cat mai bine inzestrat din acest punct de vedere. Todotata eficienta soundbarului mai poate fi data si de modul de dispunere al acestora. De exemplu, un soundbar care va avea si difuzoare laterale va putea dispersa sunetul in mai multe directii ale incaperii. Asadar, cel mai bun soundbar detine cat mai multe boxe (de regula 4) si cat mai multe difuzoare dispuse in diferite pozitii.

Formatul fisierelor

Cel mai bun soundbar ar trebui sa fie capabil sa suporte orice tip de fisier, atat audio, cat si video, indiferent ca acesta este redat de pe televizor, telefon sau direct de pe internet. Cu cat soundbarul va suporta mai multe formate, cu atat il vei putea utiliza mai vast si fara griji. Ideal este ca soundbarul sa fie prevazut si cu un amplificator digital, care sa-ti permita sa reglezi atat intensitatea sunetului, cat si bass-ul.

Conectivitate

In materie de conectivitate, noi consideram ca cele mai bune soundbaruri vin cu suport Bluetooth si/sau Wifi astfel incat sa le poti conecta la toate dispozitivele inteligente pe care le folosesti regulat fara sa mai ai nevoie de cabluri.  Bineinteles, exista si optiuni mai clasice care vor necesita si conexiune prin cablu. Iar daca soundbarul prevede atat conexiune directa, cat si indirecta (WIFI, Bluetooth) este cu atat mai bine, caci vei avea intotdeauna un tip de conexiune de rezerva in cazul unor probleme.
De asemenea, ideal este ca soundbarul sa poata fi controlat atat prin intermediul unei telecomenzi, cat si prin intermediul unei aplicatii sau prin oricare din cele doua. In acest mod te vei bucura de un confort sporit de fiecare data.

In concluzie, cel mai bun soundbar este cel care nu-ti va impune probleme atat din punct de vedere al claritatii sunetului si a relaxarii de ansamblu, dar si din opunct de vedere al bugetului disponibil. Nu uita si de brand! Daca pe lista ta de favorite sunt branduri precum Samsung, Xiaomi, Sony sau JBL, vei gasi in mediul online numeroase modele de soundbaruri de la marcile preferate, la preturi accesibile.

Pe baza acestor criteriilor de mai sus, iata recomandarile noastre:

RECOMANDAT

Soundbar Sony HT-S350, 2.1, 320W, Subwoofer wireless, Bluetooth

Bara de sunet cu 2.1 canale poate parea discreta si subtila in camera de zi, dar are un impact impresionant, avand o iesire totala de 320 W si un subwoofer wireless puternic. Scenele dramatice de actiune si piesele muzicale preferate nu au sunat niciodata mai bine.

S-Force PRO Front Surround

Tehnologia noastra de sunet surround virtual va plaseaza in miezul actiunii filmelor indragite prin emularea sunetului surround in stil cinematografic, fara a fi nevoie de boxe spate suplimentare. Un subwoofer wireless puternic, cu un difuzor de dimensiuni mari de 16 cm si un volum de 28 de litri, reda sunete de bas mai profunde si mai bogate.

RECOMANDAT

Soundbar JBL Bar 5.1 Surround, 550W, MultiBeam™ Technology, Wireless Subwoofer

O putere impresionanta de 550 W din puterea totala a sistemului . Filmele si muzica ta nu au sunat niciodata atat de bine. JBL Surround Sound aduce muzica, sportul si filmul la viata instantaneu.

Treceti la o experienta sonora imersiva pentru televizorul dvs. fara fire.
De ce doar sa asculti basul cand il poti experimenta? Subwooferul wireless de 10 ” ofera un sunet profund si palpitant.

RECOMANDAT

Soundbar Samsung HW-T550, 2.1 Canale, 320W, Wireless Subwoofer, Bluetooth

Soundbar-ul analizeaza automat sursele de sunet pentru a optimiza calitatea continutului tau preferat. Indiferent daca este vorba de un meci la volum ridicat sau de o drama cu dialog silentios, poti conta pe tehnologia superioara a Soundbar-ului Samsung pentru a oferi sunete clare pentru o experienta de vizionare inedita.

Bas puternic

Cu soundbar-ul de 2.1 canale si subwooferul de 6.5 inch, simti intensitatea basului puternic, mai profund, pentru o experienta sonora imersiva

One Remote Control

Nu ai nevoie de mai multe telecomenzi. Pentru pornire, volum si chiar efecte sonore, poti controla functiile tastelor de sunet cu ajutorul telecomenzii Samsung TV

Lasă un comentariu

error: Content is protected !!