Cel mai bun dezumidificator de aer

Daca te confrunti de mult prea mult timp cu mucegai in diferite zone din locuinta care par a fi de neoprit în compania unor produse de curatenie si igienizare, inseamna ca nu folosesti intocmai lucrurile potrivite. Si nu! Nu inseamnă ca trebuie sa te dai batut(-a) sau sa-ti schimbi locuinta.

Chiar si impotriva mucegaiului, evolutia actuala a tehnologiei vine cu solutii care sa opreasca raspandirea mucegaiului si, in consecinta, care iti protejeaza sanatatea. Iar dezumidificatoarele sunt cea mai reusita solutie impotriva mucegaiului si a iegrasiei, doua dintre cele mai neplacute fenomene casnice din toate timpurile.

Dezumidificatoarele sunt des intalnite in prezent, atat in locuinte, cat si la locul de munca. Dar iata motivele pentru care ar trebui sa-ti alegi si tu un dezumidificator pentru acasa.

Top 3 dezumidificatoare de aer recomandate

ON BUDGET

Dezumidificator pentru casa

10l/zi, debit aer 80mc/h, Util pana la 15mp, Auto restart

Dezumidificator Trotec

BEST CHOICE

Dezumidificator AlecoAir

12 l /24h,Display digital, Higrostat, Timer, Debit 120 mc/h

Dezumidificator AlecoAir

PREMIUM

Dezumidificator si purificator

12 l / zi, 100 mc/ h, Pentru 30mp, Higrostat, Timer

Dezumidificator si purificator

De ce sa alegi un dezumidificator pentru acasa

Principalul motiv pentru care ar trebui sa te indrepti catre alegerea celui mai bun dezumidificator pentru acasa e pentru ca-ti pasa de tine si de cei din jurul tau, acesta fiind un dispozitiv important si cu o eficienta foarte ridicata in ceea ce priveste prevenirea unor boli ce te pot influenta intreaga viata.

In al doilea rand, ar trebui sa alegi un astfel de aparat pentru ca-ti pasa de locuinta ta in care ai investit timp si energie, dar si de confortul tau, care nu va mai fi niciodata la fel atunci cand vei incepe lupta impotriva mucegaiului si a igrasiei.

Un dezumidificator casnic te ajuta sa economisesti timp si resurse financiare in asociere cu renovarile periodice pe care obisnuiesti sa le faci adesea, cat si cu controalele periodice la medic sau schemele de tratament pentru afectiunile respirator. Cu atat este mai necesar un dezumidificator daca deja ai fost diagnosticat cu o serie de afectiuni respiratorii.

Ori umiditatea crescuta de pe amplasament duce la dezvoltarea bacteriilor, care-ti pot transforma locul de relaxare intr-un adevarat haos.  Si partea cea mai buna e ca dezumidificatoare se gasesc peste tot, pe alese, asa ca nu ramane decat sa stabilesti care este cel mai bun dezumidificator.

Cum alegi cel mai bun dezumidificator pentru acasă

Atunci cand pornesti in cautarea unui dezumidificator este destul de dificil si putin probabil sa ai succes atunci cand mergi pe recomandarile cunostintelor, ale prietenilor sau a rudelor, dat fiind ca cel mai bun dezumidificator este si o parte din personalitatea ta. Dezumidificatorul se alege in primul rand, tinand cont de suprafata locuintei sau de raza de eficienta a acestuia.

Daca-ti doresti ca efectele beneficice ale achizitiei ale sa se resimta in toata casa, atunci poti opta pentru un dezumidificator ce sustine o arie mai mare, si viceversa. Bineinteles, cu cat dezumidificatorul este mai performant si/sau mai mare, cu atat acesta va fi mai scump.

De asemenea, te pot interesa si dimensiunile sale, pentru ca el poate fi un companion ce poate fi cu usurinta depozitat pe mobila sau poate fi un dezumidificator care-ti va ocupa un spatiu considerabil pe care poate nici nu-l ai la dispozitie. Ori in acest ultim caz o solutie ar putea fi un desumidificator ce acopera o suprafata mai mare si pe care sa-l poti amplasa intr-o alta incapere asociata celei cu probleme.

Dezumidificator casa

De ce criterii trebuie sa tii cont in alegerea unui dezumidificator

Si bugetul poate avea de asemenea un impact asupra achizitiei tale, insa cel mai bun dezumidificator clasic se alege totusi dupa nevoi, astfel incat sa-ti merite pe deplin investitia.  Iata cateva caracteristici de baza de care sa tineti cont chiar daca nu aveti o expertiza in domeniul selectiei de aparatura electronica sau electrocasnica.

Tehnologia

In functie de tehnologia in care alegi sa investesti, cel mai bun dezumidificator poate avea o tehnologie de functionare prin condensare sau prin absorbtie. Desumidificatoarele prin absorbtie preiau aerul asemeni unui aparat electrocasnic de racire-incalzire, fiind prelucrat si eliminat in incapere drept aer “uscat”. Acesta poate fi alegerea cea mai buna daca detii o incapere sau o locuinta foarte mare si un buget relativ mic.

Insa, cel mai bun dezumidificator din prezent si cel mai popular este cel care lucreaza cu filtre de absorbtie si a carui principiu de functionare este similar insa tehnologia de functionare este mult mai eficienta si mai prietenoasa. De altfel, dezumidificatoarele prin absorbtie sunt mai silentioase decat cele prin condensare si totodata nu emana substante toxice pentru mediul inconjurator, la fel ca cel cu condens.

Caracteristici

Cel mai bun dezumidificator vine si cu functii inedite care sa-ti permita ca tu si locuinta ta veti fi mai sanatosi si in deplina siguranta folosindu-l. De altfel, un dezumidificator bun detine un mecanism de monitorizare a umiditatii din aerul ambiant si restabileste calitatea aerului atunci cand este nevoie.

Multe dezumidificatoare de ultima generatie vin cu acest beneficiu si inclusiv cu posibilitatea de functionare automata. In acest mod esti lipsit de griji si de costuri anoste, dat fiind ca cel mai bun dezumidificator va porni si va functiona cand trebuie si cat este necesar, iar efectele se vor simti la costurile energetice.

Dezumidificator Star-Light DHD-2025W, 20L/24h, 145m³/h, Rezervor 5L, Display LED, Control Digital

Dezumidificatorul Star-Light DHD-2025W, destinat controlului umiditatii, scade gradul de umiditate relativa din incapere prin eliminarea excesului de vapori de apa din atmosfera.

  • Nivel de zgomot redus

Acesta lucreaza in liniste fara sa te deranjeze improspatand aerul din atmosfera la un nivel de zgomot de 45 dB, nefiind nevoit sa il opresti inainte de culcare.

  • Functie uscare haine

Functia de uscare a hainelor este utila atat in cazuri in care spatiul nu ne permite uscarea acestora la exterior, cum sunt locuintele fara balcon

Capacitatea

Asa cum mentionam anterior, degeaba alegi un dezumidificator daca acesta nu se raporteaza corect la spatiul analizat, ceea ce inseamna ca va fi ineficient. Cu cat spatiul vizat este mai mare, cu atat vei avea nevoie de un dezumidificator cu o capacitate de aspiratie/lucru mai mare si respectiv, un dezumidificator care sa aiba o putere si o eficienta pe masura.

Eficienta / Putere

Pe langa capacitatea, costurile tehnologia si dimensiunea dezumidificatorului, alte criterii importante de luat in considerare sunt eficienta, respectiv puterea. Cel mai bun dezumidificator are o eficienta ridicata intr-un timp redus. Insa, daca ai tinut cont de toate criteriile mentionate pana acum, asta nu inseamna ca un dezumidificator mic poate avea o eficienta mai redusa ca unul de mari dimensiuni. Depinde de nevoile tale!

Iar cand vine vorba de putere, in mod evident un dezumidificator cu o putere mai mare va avea o eficienta mai ridicata pentru acelasi areal, dar in acelasi timp va impune si costuri mai mari. De altfel trebuie sa mai tii cont ca, o putere mai mare poate insemna si un zgomot mai ridicat. Ori un umidificator casnic trebuie sa fie adecvat din punct de vedere al puterii si al eficientei, cat si al zgomotului, pentru amplasamentul si nevoile tale.

Cât costă un dezumidificator

Cel mai bun dezumidificator poate avea un pret rezonabil daca alegi modelul cel mai potrivit pentru tine, cu caracteristicile de care ai nevoie. De altfel exista dezumidificatoare atat la preturi accesibile sau in jurul sumei de 200 lei, dar si dezumidificatoare mai performante si de dimensiuni mai mari care depasesc suma de 2000 lei.

Trebuie sa tii cont de asemenea ca pretul este influentat si de tehnologia de filtrare si de marca dezumidificatorului. Ideal este sa alegi un dezumidificator care apartine unei marci renumite de electronice si electrocasnice, avand garantia ca vei beneficia de toate performantele la superlativ precum cele inscrise in manualul tehnic.

De altfel, alegand un dezumidificator de renume poti avea garantia ca piesele si sistemul de functionare al dezumidificatorului este unul dintre cele mai bune si cele mai rezistente, astfel incat nu vei fi nevoit sa investesti periodic in mentenanta acestuia sau in investitia unui dezumidificator nou.

De asemenea este de preferat sa fii atent si la garantia dezumidificatorului. Cel mai bun dezumidificator are o garantie de cel putin 2 ani, acesta fiind timpul mediu in care un astfel de dispozitiv poate intampina o serie de defectiuni. De altfe, daca ai posibilitatea, poti opta si pentru o extindere de garantie daca furnizorul iti permite.

Top 5 cele mai vândute modele

Dezumidificator TESY DHF 10 CEL, 245W, 10 L / 24 H, Capacitate rezervor 2L, Display, Setare nivel umiditate

  • Putere 245 W
  • Interval de functionare 5-35°C
  • Reglare nivel umiditate
  • Moisture removal 10 L/zi 30°C / RH80%
  • Refrigerant R134a, 130 g
  • Capacitate rezervor 2.0 L
  • Protectie automata cand tancul e plin de apa
  • Timer pentru 24 ore
  • Indicator luminos
  • Senzor de umiditate

Dezumidificator Electrolux, 20 l/24h, 440 W, rezervor 3 L, filtru de praf, Agent refrigerare R290

Optiunea foarte portabila

Foarte usor de mutat dintr-o camera in alta folosind manerul solid de deasupra, aceasta unitate portabila are rotite fine proiectate sa va protejeze podeaua. Acestea, plus dimensiunea compacta, inseamna o alegere cu adevarat flexibila.

Reduce umezeala mai rapid

Uscarea turbo elimina excesul de vapori de apa din aer cu rapiditate si putere. Acesta reduce rapid umiditatea la 45% si dupa aceea foloseste un ventilator pentru a finaliza uscarea, pastrand complet sub control condensul si umezeala. Ideal pentru baile pline de abur sau pentru uscarea mai rapida pe sarma a rufelor.

Dezumidificator Trotec TTK40E, 14 litri/zi, 100mc/ora, Display si Control Digital, Indicator umiditate

  • Capacitate max. dezumidificare de 14 l/zi si debit aer de 100 mc/h, potrivit pentru spatii de pana la 25 mp.
  • Higrostat reglabil care asigura un control permanent al umiditatii din aer. Depasirea valorii de umiditate setata duce la pornirea automata a aparatului. Imediat ce umiditatea dorita a fost atinsa, acesta se deconecteaza de la sine.
  • O alta caracteristica specifica a dezumidificatorului TTK 40E este display-ul digital, care permite utilizatorului sa regleze umiditatea dorita in incapere, simplu si comod.
  • Posibilitate de racordare a unui furtun de scurgere, pentru dezumidificare permanenta, fara golirea rezervorului.
  • Filtru de aer usor accesibil si usor de curatat.
  • Lumina de avertizare care indica daca rezervorul de apa este plin.
  • Protectie automata la preaplin, acesta se deconecteaza cand rezervorul de apa este plin.
  • Ventilator cu 2 trepte.

Dezumidificator Trotec TTK68E, 20l/zi, Debit 130mc/h, Util pana la pana la 45mp, Functie uscare haine

  • Capacitate max. dezumidificare de 20l/zi si debit aer de 130mc/h. potrivit pentru spatii de pana la 45mp.
  • Dezumidificare automată comandată cu higrostat
  • Dezghetare automata electronica
  • Funcționare foarte silențioasă
  • Lumină de semnalizare: indică dacă rezervorul de apă este plin
  • Protecție la preaplin prin deconectare de la sine
  • Filtru de aer lavabil
  • Ventilator cu 3 trepte
  • Functie de uscare haine

Dezumidificator Trotec TTK28E, 10l/zi, Debit 100mc/h, Pentru spatii de pana la 15mp

  • Capacitate max. dezumidificare de 10l/zi și debit aer de 100mc/h. Potrivit pentru spații de până la 15mp.
  • Datorită dimensiunilor sale compacte, dezumidificatorului TTK 28 E i se poate găsi un loc în orice încăpere, cât de mică.
  • Prin funcțiunea automatică de dezumidificare comandată de un higrostat se poate seta dinainte valoarea dorită a umidității de 40, 50 sau 60%. La o depășire a acestor valori, aparatul se activează automat și se decuplează economisind energie, îndată ce s-a atins din nou valoarea în prealabil setată.
  • O altă funcțiune a aparatului este funcțiunea de dezumidificare permanentă. Ecranul cu LED dispus în partea de sus, indică actualul mod de funcționare.
  • Prin funcțiunea de Auto-Restart, aparatul startează în cazul unei căderi de tensiune, cu reglările anterior alese, de îndată ce furnizarea cu curent revine. Prin aceasta, TTK 28 E se poate utiliza și cu un temporizator

Lasă un comentariu

error: Content is protected !!