Cel mai bun multicooker

Orice gospodina isi doreste sa se miste cat mai bine in bucatarie, in prepararea meselor! Noile electrocasnice revolutioneaza gatitul si ajuta pe oricine, mai mult sau mai putin pasionat de prepararea alimentelor, sa obtina cele mai bune rezultate: mancaruri gustoase, sanatoase, preparate cu foarte putin efort. Ceea ce unii considera a fi un moft sau un rasfat este in realitate un aparat multifunctional – un multicooker, bun la toate, care va rescrie intru totul experienta de gatit in bucatariile moderne.

Cu ajutorul multicooker-ului procesul de gatit este mai usor si mai rapid. Cu ajutorul unui multicooker oricine poate transforma gatitul intr-o adevarata placere si sa-si ordoneze timpul cu acuratete. De aceea ti-am pregatit un ghid care te va ajuta sa determini pas cu pas ce functii trebuie sa insotesca alegerea ta si cum sa cumperi cel mai bun multicooker.

Top 3 masini de spalat rufe

ON BUDGET

Slow cooker Crock-Pot

Functie Pastrare la cald, Vas ceramica detasabil

Multicooker Crock-Pot

BEST CHOICE

Multicooker Tefal

1200 W, 6 L, 25 de programe, pastrare la cald

Multicooker Tefal

PREMIUM

MultiCooker Crock-Pot

Gatire sub presiune, Control digital, 8 programe

MultiCooker Crock-Pot

De ce sa alegi un multicooker?

Din doi pasi si trei miscari poti gati absolut tot ceea ce-ti face placere scurtand timpul la jumatate sau cu mult sub asteptari. Un multicooker este un aparat multifunctional de bucatarie prin intermediul caruia poti gati concomitent si in diferite moduri, orice tip de preparat iti trece prin minte. Si cine nu-si doreste sa gateasca mai simplu, intr-un timp mai scurt si fara a lasa prea multa murdarie in urma?

De fapt, cu ajutorul unui multicooker nu va mai trebui sa-ti complici existenta si sa-ti faci griji ca vei avea de spalat la final zeci de vase (unele mai dificile si mai voluminoase ca altele). Paste, ciorbe, prajituri etc. – toate le vei putea realiza ca un adevarat profesionist, din cateva comenzi de baza si cel mai important, cu un consum minim de resurse.

Dar cu sanatatea, cum stai? Fie ca-ti doresti un stil de viata echilibrat si o alimentatie pe masura, fie ca este necesar sa urmezi un anumit regim alimentar, sarac in grasimi, cel mai bun multicooker vine cu diferite programe si functii de gatit care-ti permite sa prepari mazare la aburi, orez fiert, carne sub presiune etc. Fie ca iti doresti sa optezi pentru un ciclu de prajire, coacere, fierbere, gatit la aburi etc. le poti face pe toate prin intermediul unui singur aparat compact si mai economic decat zeci de alte electrocasnice. Preparatele tale vor fi mai bogate in vitamine si nutrienti esentiali care se pierd deseori printr-o modalitate clasica de gatit sau prin supra-gatire.

Ca prin urmare, ai toate motivele sa-ti doresti si tu un multicooker.

Cum alegi cel mai bun multicooker?

Eficacitatea unor produse de top nu se ascunde sub un design luxos, desi am spune ca un multicooker nu face exceptie in ceea ce priveste imbinarea frumosului cu utilul si incadrarea acestuia in bucatarie, asemenea unei piese de arta care sa reflecte stilul de amenajare predominant. Utilizatorii informati aleg minutios un multicooker tinand cont in principal de caracteristicile tehnice ale acestuia ( de putere, capacitate, numarul si tipul programelor de gatit etc.).

Cu cat multicooker-ul este mai performant, cu atat el este mai bun din punct de vedere functional, in special daca esti o persoana cu un stil de viata activ pentru care fiecare secunda poate face diferenta. Cel mai bun multicooker are un pret accesibil, performante multiple si/sau o utilizare cat mai facila, chiar si pentru un novice. Chiar daca vei folosi un astfel de aparat pentru prima data, cel mai bun multicooker nu ar trebui sa-ti dea batai de cap. Iconitele sau specificatiile de pe ecranul digital ar trebui sa-ti ofere toate informatiile de care ai nevoie pentru a avea garantia ca nu vei da gres cu preparatul dorit.

Vei gasi asadar optiuni cat mai variate si la preturi accesibile, in special pe internet, pe care le poti analiza si compara cu bugetul si nevoile tale. Iata si cateva caracteristici de care sa tii cont.

Design

Stiai ca designul multicooker-ului iti va influenta mentenanta si modul in care acesta functioneaza pe termen lung? Fara indoiala, un multicooker exceleaza din punct de vedere vizual, insa materialele din care acesta este realizat iti poate usura curatenia dupa fiecare sesiune de gatit si te poate ajuta sa-l pastrezi in perfecta stare mai mult timp sau mai putin.

Totodata, in materie de design, ne putem referi si la partea organizatorica. Este bine sa te asiguri ca aparatul iti va permite sa gatesti media pe care o consumi zilnic sau chiar si peste, daca primesti frecvent musafiri sau organizezi petreceri.

RECOMANDAT

Multicooker Philips HD4749/70, 1070 W, 5l, 22 programe, Negru

Noile aparate multicooker de la Philips sunt dotate cu senzori inteligenti pentru controlul temperaturii si peste 22 de programe presetate de preparare a hranei asigura prepararea usoara, nesupravegheata, a preparatelor favorite. Oala cu invelis ceramic cu manere externe si capac interior detasabil pentru confort sporit.

  • Peste 22 de programe presetate te ajuta sa gatesti usor
  • Functie de incalzire 3D pentru preparate incalzite uniform
  • Oala cu manere si invelis ceramic pentru utilizare si curatare usoare
  • Oala interioara fara lipire, lavabila la masina de spalat vase
  • MyRecipe salveaza programe personalizate pentru repetare usoara
  • Blocarea convenabila pentru copii ofera siguranta in bucatarie
  • Microprocesorul integrat asigurăa o preparare usoara, nesupravegheata

Capacitate

Capacitatea este un alt criteriu demn de luat in seama. Cu cat multicooker-ul are o capacitate mai mare si mai multe sectiuni dedicate, cu atat vei putea gati mai mult si numeroase preparate in acelasi timp. Capacitatea este direct corelata cu volumul preparatelor dorite, dar si cu dimensiunile aparatului. In speta, cu cat aparatul e mai mare, cu atat poate fi mai dificil de inclus intr-o bucatarie mica, insa poti gati mai mult intr-un timp mai scurt. De exemplu, cel mai bun multicooker, ideal pentru o familie numeroasa, detine o capacitate de aproximativ 10 litri si poate fi optiunea excelenta pentru 6 persoane, in timp ce o medie de 4.5 litri e suficienta pentru o familie traditionala cu 1-2 copii.

Capacitatea cuvei

Capacitatea cuvei ar trebui sa fie aleasa intotdeauna in functie de profilul utilizatorului. Daca optezi pentru o masina de spalat cu o capacitate mult prea mica, poate fi necesar sa folosesti masina de mai multe ori sau sa fii nevoit sa gasesti metode alternative de spalare pentru o serie de rufe voluminoase.

In plus, pentru faptul ca o masina de spalat rufe are o capacitate mai mare, nu inseamna ca si consumul va fi unul mai ridicat. Dimpotriva! Cu ajutorul celei mai bune masini de spalat rufe beneficiezi si de capacitatea ideala, cat si de un consum redus de resurse. Pentru un cuplu sau o familie cu un copil, o masina ce detine capacitatea cuvei de aproximativ 6 kg va fi alegerea ideala.

Putere

Cu cat puterea este mai mare, cu atat si durata de pregatire va fi mai mica, iar alimentele se vor gati mai uniform. Trebuie sa tii cont ca si o putere mai mare va insemna un consum mai ridicat, insa acesta este un aspect nesemnificativ care nu ar trebui sa te ingrijoreze, tinand cont de confortul pe care multicookerul ti-l va oferi si de consumul inzecit mai redus fata de un cuptor clasic. Asadar, ideal este un multicooker cu o putere de cel putin 1000W, insa veti gasi modele chiar si cu o putere de peste 1600W.

Cel mai bun multicooker

Programe de gatit

Cine nu-si doreste sa faca totul printr-o simpla apasare de buton, fara reglaje si comenzi complicate? Aceste programe fac referire la modalitatile prin care iti poti pregati mancarurile preferate si bineinteles, cu cat sunt mai multe, cu atat aparatul este mai bun si mai performant.

Programele de gatit sub presiune sunt ideale pentru preparatele ce se gatesc foarte greu, in timp ce gatitul la abur te va ajuta sa obtii mai multa savoare si sanatate la tine in farfurie. Iar daca iti este pofta de cartofi prajiti (si nu numai), majoritatea multicookerelor au si aceasta functie in dotare, la fel ca si cea slow-cooking care este ideala atunci cand nu te grabesti sau cand mancarea necesita o pregatire lenta.

Functii

Cu cat modelul ales de tine va detine mai multe functii, cu atat iti va fi mai simplu sa-ti descoperi vast abilitatile de bucatar chef. Astfel, poti opta pentru modele mai accesibile cu functii de baza, care sa-ti permita controlul asupra temperaturii, a programelor sau a timpului de gatire, insa exista si modele mai performante (automat si mai scumpe), care te atentioneaza cand un preparat este gata si pe care-l poate conserva la cald o perioada mai lunga pana la ora mesei.

Cel mai bun multicooker vine la pachet si cu functia de memorare a programelor de gatit astfel incat sa te poti folosi de acestea la o data ulterioara. Ba chiar poti opta si pentru un astfel de aparat cu functii speciale pentru coacerea painii sau a prajiturilor cele mai pretentioase. Fara indoiala, cu multicooker-ul potrivit nu vei avea niciodata probleme si nu vei fi limitat in optiuni. Dimpotriva! Speram ca recomandarile noastre ti-au fost de folos si ca te vei bucura de cea mai ingenioasa alegere.

Din dorinta de a va sugera produse de calitate, am analizat ofertele curente de la mai multe magazine online, am luat in considerare review-urile si experienta cumparatorilor, am bifat sfaturile prezentate in aceasta pagina si am tinut cont de un raport calitate-pret cat mai bun. Pe baza acestor criterii, iata recomandarile noastre:

Lasă un comentariu

error: Content is protected !!